De nachttrein deel 1: De Swatantra S Express Delhi
Door: Mark & Annemarieke
Blijf op de hoogte en volg Mark & Annemarieke
10 Januari 2012 | India, Vāranāsi
Daarna gezellig afgesproken met Ingrid, die 2 weken in Delhi is voor de combi werken in een Indiaas ziekenhuis for the rich & famous en toeristen in Agra en Jaipur.
Samen met Ingrid en haar collega Ruben zijn we in Delhi nog maar even cultureel verantwoord bezig geweest en hebben Humayun's tombe bezocht. De Taj Mahal zou op deze tombe geïnspireerd zijn.
Na zoveel cultuur werd het tijd voor een drankje en wat lekkers erbij, maar daarna moesten we snel terug naar het hotel om onze bagage op te halen en naar het New Delhi station te gaan.
Omdat we nog nooit eerder met een nachttrein in India hadden gereisd, waren we een uur voor vertrek alvast op het station. In theorie zou er op het perron een lijst moeten hangen van de reserveringen, zodat we zouden weten in welke coupe we zaten, maar aangezien deze er 10 minuten voor vertrek nog niet hing, gaven we die hoop maar op en werd het ouderwets langs de trein lopen. Gelukkig hadden was de 1ste klas coupe snel gevonden!
Ik geef toe, de verwachtingen waren toch iets te hoog gesteld; de 1ste klas coupe was toch behoorlijk Spartaans ingericht en zag er oud en afgeleefd uit. 's Nachts had ik het genoegen met twee kakkerlak-achtige beestjes kennis te maken en Mark zag een muis over zijn tas lopen, gezellig!
We deelden de coupe met een 64-jarige Indiase man (heel aardig) die regelmatig voor zijn werk met de trein naar Varanasi ging. Hij had voor zijn werk veel gereisd, o.a. naar China, Spanje, Duitsland en ook 1x naar Amsterdam, en hij begreep niet waarom toeristen naar India kwamen. Veel te gevaarlijk door de slechte hygiëne en oncomfortabel door de chaos.
Rond een uur of twaalf kwam een vierde passagier in de coupe, maar aangezien wij al sliepen en hij de trein ook alweer eerder verliet (in Allahabad, blijkbaar een hele belangrijke plaats, waarom, geen idee), hebben we hem niet gesproken. Maar snurken konden beide Indiase heren heel goed!!!
Rond 1 uur 's nachts kregen we te horen dat de trein vertraging had en niet zo maar een vertraging, nee, meteen 6 uur! Dus ipv een verwachte aankomsttijd van 9 uur 's ochtends, kwamen we nu om 3 uur 's middags aan...
Inmiddels zijn we ruim een dag in Varanasi, volgende keer daar meer over!
Xx
11 Januari 2012 - 11:30
Marijke En Joop:
Heerlijk zoals jullie alles omschrijven. We herkennen veel en zijn lichtelijk jalours!
Liefs